Teun Wezelenburg 50 jaar lid van de Partij van de Arbeid

Afgelopen week ontving Teun Wezelenburg uit handen van de voorzitter van de PvdA-Vught, Lucas Middelhoff, de gouden speld voor zijn 50-jarig lidmaatschap van de PvdA. Hij is daarmee een van de 155 leden die dit jaar 50 jaar lid van de PvdA zijn.

De koek eerlijk delen

Teun werd in januari 1967, aan het eind van de roerige jaren 60, op 24-jarige leeftijd lid van de partij. Met zijn eerst verdiende geld werd hij lid van zowel de PvdA als van de vakbond. Teun vond al vroeg dat de maatschappij ermee gebaat was als de koek zo eerlijk mogelijk verdeeld werd en de sterkste schouders de zwaarste lasten droegen. Een standpunt dat hij nog steeds aanhangt.
Hij heeft zich in de afgelopen 50 jaar met hart en ziel voor de PvdA en in het bijzonder voor de afdeling in Vught ingezet. Teun maakte vele jaren deel uit van het bestuur van de afdeling, de laatste jaren als penningmeester. In de periode 2006-2010 was hij lid van de Vughtse gemeenteraad voor het lokale samenwerkingsverband Vught Samen Anders.

Actief in Vughtse gemeenschap

Ook buiten de politiek en naast zijn werkzame jaren bij de toenmalige PTT, waarvan hij nu nog penningmeester is van de vereniging van oud-directeuren PTT Brabant, was Teun actief binnen de Vughtse gemeenschap. Zo was hij een aantal jaren penningmeester van de voetbalvereniging Zwaluw VFC en is hij penningmeester en wijkhoofd voor de Hartstichting Vught. Hij is actief lid van de Past Rotaryclub De Meierij. Hij tennist bij Bergenshuizen en bridged bij VBC. Ook verricht hij nog activiteiten voor Ouderen Samen Vught.

Geef een reactie